Ga naar inhoud
Kerstdrankje mimosa

De 5 lekkerste kerstdrankjes

De feestdagen komen er weer aan. Wij hebben de 5 lekkerste kerstdrankjes voor je op een rijtje gezet. Met én zonder alcohol. Lees snel verder.

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat de feestdagen er weer aan komen. Een drukke, maar ook een hele gezellige periode van het jaar. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de kerstdagen, hebben wij alvast de 5 lekkerste kerstdrankjes voor je op een rijtje gezet. Let op, een deel van deze drankjes is 18+!

1. Mimosa

Dit drankje is perfect voor bij het kerstontbijt of brunch. Een heerlijk fris drankje met jus d'orange. Je kunt een mimosa zowel met én zonder alcohol maken. Wil je de dag gelijk krachtig beginnen? Dan mix je 50% jus d'orange met 50% prosecco. Wil je rustig aan doen of willen de kids ook meegenieten? Mix dan de jus d'orange met sprite!

2. Amaretto Sour

Hmm, de geur van bitterkoekjes komt je al tegemoet. Amaretto is een Italiaanse likeur en smaakt naar bitterkoekjes. Wat ons betreft een perfect drankje voor de kerstdagen! Wat heb je nodig? Disaronno Amaretto, cranberrysap, spa rood en limoen.

Gebruik de cocktailshaker en voeg 1 deel Amaretto, 1,5 deel cranberrysap en 1,5 deel spa rood toe. Voeg vervolgens een flinke scheut limoensap toe en shaken maar! Wil je de cocktail mooi serveren? Dip het bovenste randje van de cocktailglazen in water en draai ze door suiker. Heel makkelijk, maar het geeft gelijk een feestelijke sfeer. 

3. Eggnog 

Eggnog, ook wel eierpunch genoemd, is een typisch Amerikaans drankje dat veel wordt gedronken tijdens de feestdagen. Eggnog is een cocktail die je mixt met cognac, ei en melk. Helaas hebben we in Nederland nog geen kant-en-klare versie hiervan, dus nog even blijven shaken! 

Wat heb je nodig? Voor 4 glazen eggnog heb je 700 ml volle melk nodig, 250 ml room, 5 eigeel, 130 gram suiker, 3 kaneelstokjes en 1 vanillestokjes. En niet te vergeten: 5 theelepels rum!

Liever een alcoholvrije eierpunch? Dan laat je de rum gewoon achterwege. Voeg desnoods nog wat extra kaneel of nootmuskaat toe!

Gin tonic kerstdrankje

4. Gin-tonic 

Een all-time favoriet: gin-tonic. Om deze cocktail een kerstsfeertje te geven, kun je cranberry of framboos toevoegen. Yum! 

De juiste verhouding voor een gin-tonic is 50 ml gin en 100-120 ml tonic. Doe je er cranberry of frambozensap doorheen? Houd hier dan rekening mee en voeg íéts minder tonic toe. 

5. Glühwein

Het vijfde drankjes mág natuurlijk niet ontbreken tijdens de feestdagen: glühwein. Een heerlijk drankje waarbij je ook nog eens lekker opwarmt. Gezellig om de vuurkorf met je familie en vrienden tijdens Kerst: dat vraagt om een glaasje glühwein om je warm te houden! 

Je kunt glühwein kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar je kunt het ook zelf maken! Voor 6 personen heb je het volgende nodig: 1 liter rode wijn, 1 sinaasappel, 1 kaneelstokje, 4 kruidnagels, 2 eetlepels suiker (of meer voor de zoetekauwen onder ons), 2 steranijs en een halve citroen. Omdat glühwein een warm drankje is, warm je alles op in een pannetje. Zorg ervoor dat de wijn niet aan de kook raakt, want dan verdampt de alcohol! Dat zou natuurlijk zonde zijn ;-)

Het enige wat nog mist... is de BBQ!

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief BBQ, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
Kies jouw favoriete pakket
Het basis barbecue pakket

Basis pakket

Voor een topprijs een complete barbecue!

Bekijk product
€18,25 p.p.
Barbecue beef en steak pakket

Beef & steak pakket

De beste keuze voor een echte vleesliefhebber!

Bekijk product
€23,95 p.p.

Vis & gamba pakket

Een heerlijke visbeleving voor op de barbecue!

Bekijk product
€22,50 p.p.
Het Boer'n barbecue pakket

Boer’n pakket

Een boerengenot, direct vanaf het land!

Bekijk product
€19,50 p.p.
Het Luxe barbecue pakket

Luxe pakket

Een luxe lekkernij voor een uitstekende prijs!

Bekijk product
€20,50 p.p.
Vlees en vis barbecue pakket

Vlees & vis pakket

Een combinatie van 's werelds beste barbecue-ingrediënten!

Bekijk product
€21,50 p.p.
Het Halal barbecue pakket

Halal pakket

Geniet van een halalbarbecue als ooit tevoren! 

Bekijk product
€19,50 p.p.
Kinder barbecue pakket

Kinder pakket

De lekkerste barbecue voor onze kleintjes!

Bekijk product
€13,50 p.p.
Vegetarisch barbecue pakket

Vegetarisch pakket

Een vegetarische barbecue, perfect van smaak!

Bekijk product
€19,85 p.p.
Allergeenvrij barbecue pakket

Allergeenvrij pakket

Voor een allergeenvrije barbecue moet je hier zijn!

Bekijk product
€22,50 p.p.
Delen op: